Du är här: Hem/Medlemskap/Bli medlem/Visions försäkringar
Lyssna

Visions inkomstförsäkring

Om du både är medlem i fackförbundet Vision och i a-kassan har du en kompletterande inkomstförsäkring från Bliwa. Den ingår i ditt fackmedlemskap men du måste själv ansöka om att få utnyttja den.

Om du tjänar över a-kassans tak, dvs. 25 025 kr i månaden, kompletterar inkomstförsäkringen din ersättning från a-kassan så att du får cirka 80 procent av din tidigare inkomst vid arbetslöshet.

Det här är Visions inkomstförsäkring

  • Kan ge upp till cirka 80 procent av din tidigare inkomst vid arbetslöshet (följer a-kassans beslutade nivå).
  • Ersättning i upp till 180 dagar.
    (och möjlighet att utöka skyddet upp till 280 dagar med en tilläggsförsäkring).
  • Gäller lön upp till 100 000 kr.
  • Ända till 65 års ålder.
  • Kräver medlemskap i 12 mån innan försäkringen börjar gälla.

Så här gör du för att ansöka om ersättning

Fyll i och skicka blanketten Ansökan om ersättning från Visions inkomstförsäkring till Bliwa. Du hittar den på Bliwas hemsida. Bifoga en kopia på det beslut om ersättning som vi har skickat till dig. Du ska även skicka med en kopia på din första utbetalningsspecifikation.

Premiebefrielse på hemförsäkringen

Är du medlem i Vision kan du teckna hemförsäkring hos Folksam. Den är premiefri för den som har varit arbetslös i minst 200 dagar under senaste året. Du måste också ha haft Folksams hemförsäkring och varit medlem i Vision i minst ett år.

Premiebefrielsen gäller i högst tre år, och den beviljas för ett år i taget. Du ansöker själv om att bli premiebefriad från försäkringen.

Senast uppdaterad: 2018-02-19