Du är här: Hem/Om oss/Ombudsval/Nominering
Lyssna

Nominera ombud

I slutet av september får du som är medlem ett brev med nomineringinformation och ett lösenord. Nomineringsperioden börjar den 26 september och vi vill ha din nominering senast den 14 oktober.

Vem kan nominera och nomineras?

Att nominera innebär att du föreslår kandidater till ombudsvalet. Vi föreslår inga namn, det är du som medlem som föreslår genom att nominera ombud.

Du nominerar och väljer ombud i din region. Du kan nominera ett eller flera ombud och du får nominera dig själv. Det är viktigt att du frågar om den du nominerar är villig att ställa upp som ombud.

  • Alla medlemmar i Arbetslöshetskassan Vision har rätt att nominera och välja ombud.
  • Alla medlemmar kan väljas som ombud.

Tänk på att medlemskapet upphör den 1 i månaden man fyller 65 år. Den du nominerar måste fortfarande kunna vara medlem i maj 2018 för att kunna delta på båda stämmorna under den två år långa mandatperioden.

Mer information om rollen som ombud hittar du på sidan Uppdraget.

Det är lätt att nominera

Du nominerar här på hemsidan. Logga in med ditt personnummer och lösenordet som står i brevet du får med posten. Spara lösenordet även om du inte nominerar någon, du behöver det när det är dags att välja ombud. Du kan också logga in och byta till ett lösenord du väljer själv.

Registrera påminnelse inför valet

Du kan registrera din e-postadress för att få en påminnelse när det är dags att rösta. För att göra det loggar du in på nomineringssidan, bockar i rutan och fyller i adressen.

Har du inget lösenord?

Om du tappar bort ditt lösenord går det att beställa på nytt. Gör så här: 

  1. Klicka på länken till höger.
  2. Kryssa i att du vill ha ett nytt lösenord.
  3. Fyll i ditt personnummer.
  4. Klicka på skicka.

Tänk på att lösenordet skickas per post vilket kan ta upp till en vecka. Därför kan du senast beställa ett nytt lösenord en vecka innan nomineringsperioden upphör.

Om du har loggat in vid ett tidigare tillfälle och då registrerade din e-postadress kommer du att få lösenordet per mejl.

Senast uppdaterad: 2016-11-05