Du är här: Hem/Om oss/Ombudsval/Val
Lyssna

Välj ombud för din region

Valperioden är från och med den 26 november till och med den 9 december 2018. Kom ihåg att rösta under denna period!

Inför valet sammanställer vi alla nomineringar. Därefter tar valberedningen fram ett förslag på ombud och suppleanter för samtliga regioner. 

Rösta på hemsidan

Du röstar här på hemsidan. Länken är aktiv under valperioden, det vill säga från och med den 26 november till och med den 9 december 2016.

Du loggar in med Mobilt BankID. 

Du kan inte ångra en röst efter att du har skickat den.

Valberedningens förslag

Överst på valsidan finns valberedningens förslag. Vill du välja deras förslag bockar du i rutan och trycker på Skicka så är din röst lagd. 

De nominerade i din region

Längre ner på sidan presenteras alla nominerade i din region. Här kan du bocka i den eller de medlemmar du vill välja. När du har gjort ditt val klickar du på Skicka för att lägga din röst. De personer som är markerade med ljusgult ingår i valberedningens förslag.

Läs om de nominerade

När du klickar på namnet på en person som är nominerad får du upp information om honom eller henne. Om personen också är valberedningens förslag får du reda på om det är som ordinarie eller som suppleant.

Rösträkning

Det är antalet röster som avgör vem som blir ordinarie ledamot och vem som blir suppleant. Vid lika röstetal väljs den kandidat som är föreslagen av valberedningen. Om röstetalet är lika och ingen av kandidaterna är föreslagna av valberedningen avgör lotten.

Om valberedningens förslag får 100 röster så har varje person som ingår i valberedningens förslag fått 100 röster.

Exempel:

Kim har fått 100 röster via valberedningens förslag och ytterligare 20 röster från de som valt att rösta på andra än de som valberedningen föreslår. Kim har alltså fått 120 röster totalt.

Valresultatet

Den 17 december 2018 publicerar vi resultatet av valet.

Senast uppdaterad: 2018-11-08