Du är här: Hem/Villkor/Extraarbete
Lyssna

Extraarbete

Arbetar du deltid under tiden som du får ersättning ska du fylla i det på tidrapporten. Läs mer om hur du ska fylla i tidrapporten under Så gör du och Tidrapport.

Det finns undantag när du trots att du arbetar deltid inte behöver fylla i arbetet på tidrapporten. Det kan vara om vi godkänner ditt arbete som ett extraarbete, i så fall ska du inte ta upp arbetet på tidrapporten så länge du inte ökar din arbetstid.

Ersättning samtidigt som deltidsarbete

Hur mycket ersättning du får för veckor du arbetar deltid har att göra med hur mycket du arbetade innan du blev arbetslös. Vill du veta hur många ersättningsdagar du har rätt till när du arbetar deltid kan du läsa om omräkningstabellen.

Antalet ersättningsdagar du kan få när du arbetar är begränsat. Under en och samma ersättningsperiod kan du få ersättning för maximalt 60 veckor om du samtidigt arbetar deltid eller ska fylla i deltidsarbete på tidrapporten.

 

Regler

Reglerna vi redogör för på den här sidan är: 9, 13, 34-35, 38-40 §§ lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och 7-8 §§ förordningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkringen (ALFFo).

Senast uppdaterad: 2018-07-03