Passa på att bli medlem i oktober!

Om du blir medlem i oktober uppfyller du medlemsvillkoret den 1 januari 2021. Efter den 1 januari 2021 kan du inte längre tillgodoräkna dig ytterligare tre månader för varje medlemsmånad.

Ansök om medlemskap

Genom att vara medlem hos oss försäkrar du din inkomst om du skulle förlora ditt arbete. Du kan då få pengar under en övergångsperiod tills du hittar ett nytt.

Bli medlem

Med de tillfälliga reglerna får du för varje medlemsmånad tillgodoräkna dig ytterligare tre månader. Det innebär att om du blir medlem i oktober uppfyller du medlemsvillkoret den 1 januari 2021.

Efter den 1 januari 2021 gäller ordinarie regler, vilket innebär att du behöver vara medlem i tolv månader för att uppfylla ett medlemsvillkor, du behöver dessutom uppfylla ett arbetsvillkor inom medlemstiden. Så passa på att bli medlem nu!

Medlemsvillkor från den 1 januari 2021

För att ha rätt till inkomstbaserad ersättning behöver du uppfylla medlemsvillkoret.

Du uppfyller medlemsvillkoret när du:

  • varit medlem i en a-kassa i minst tolv sammanhängande månader och
  • uppfyllt arbetsvillkoret under medlemstiden.

 

3 anledningar att välja oss

  • Vi kan din bransch!

Alla a-kassor följer samma regelverk, men vi är den a-kassa som kan din bransch bäst. Vi har också fördelen att ha ett nära samarbete med Vision.

  • A-kassa – inte konstigare än andra försäkringar!

Det är självklart att försäkra hem och bil. Men det är minst lika viktigt att försäkra inkomsten.

  • Har du råd att inte vara med?

Som medlem i en a-kassa kan du få upp till 26 400 kronor per månad före skatt. Utan medlemskap får du som mest 11 220 kronor.

Vårt verksamhetsområde

Du leder, utvecklar eller administrerar Sveriges välfärd och arbetar eller arbetade senast i en kommun, en region, ett bolag eller en stiftelse inom det kommunala området. Du kan också arbeta eller senast ha arbetat i en privatägd verksamhet kopplad till skola, vård och omsorg, eller i Svenska kyrkan, ett annat trossamfund eller en ekumenisk organisation.

Uppdaterad: