Du är här: Hem/Så gör du/Mina sidor/E-legitimation
Lyssna

E-legitimation

Med en e-legitimation kan du enkelt sköta dina a-kasseärenden i Mina sidor. Om du har ett mobilt bank-id, har du alltid med dig din e-legitimation i mobilen.

Med e-legitimation skriver du  under och skickar in dina tidrapporter direkt på webben snabbt och säkert. Dessutom får du ditt beslut och därmed dina pengar snabbare.

Vad är e-legitimation?

En e-legitimation är en elektronisk motsvarighet till en vanlig legitimation till exempel ett ID-kort. Du använder den för att legitimera dig på Internet när du är i kontakt med myndigheter och företag. Du kan till exempel använda din e-legitimation för att sköta dina bankärenden, göra flyttanmälan, deklarera, anmäla vård av sjukt barn och mycket mer.

Vissa banker kallar e-legitimationen för BankId, men det fungerar på samma sätt.

Så skaffar du e-legitimation

Du som är internetkund hos en bank laddar ner e-legitimationen genom att logga in dig på bankens webbplats och följa de instruktioner som du får där. För dig som inte är internetkund hos en bank finns möjlighet att skaffa e-legitimation hos Telia.

Om du har ett giltigt svenskt personnummer kan du besöka ett Nordeakontor och få ett kort laddat med en e-legitimation. Det är gratis och du behöver inte vara kund hos Nordea.

Senast uppdaterad: 2018-07-03