Nyheter

Har du koll på läget?
Söker du a-kassa och tycker att det är mycket som är nytt? Vi har några tips som gör att du kan komma igång snabbare. Verkar det som vi inte har någon aning om vad Arbetsförmedlingen gör och tvärtom? Vi förklarar hur det egentligen ligger till. Avslutningsvis sammanfattar vår kassaföreståndare Sophie Lundin Jansson året som har gått. Det vill du inte missa. Trevlig läsning!
Nya regler för deltidsanställda brandmän
Arbetar du som deltidsanställd brandman? De nya reglerna innebär att beredskap och övningar inte längre påverkar din ersättning.
Föreningsstämma
Den 11 maj höll vi vår årliga föreningsstämma, denna gång en digital sådan. Vi vill passa på att tacka våra ombud för det stora engagemanget. Ert bidrag är mycket viktigt!
Uppräkning av inkomsten
Vi räknar årligen upp inkomstunderlaget för de som har ersättning efter att löneförhandlingarna inom vårt verksamhetsområde har avslutats. I år har vi räknat upp inkomstunderlaget med 2.4 procent från och med den 3 maj.
Kallelse till stämma
Vi kallar våra valda ombud till en digital föreningsstämma tisdagen den 11 maj klockan 13.00.
Medlemsundersökning
Det senaste nöjd kund indexet visar att våra medlemmar är fortsatt nöjda med oss. Vårt NKI hamnar på 71, vilket är något högre än genomsnittet för alla a-kassor.
Vi hjälper Alfa-kassan
Den 10 och 11 mars hjälper våra handläggare de som söker ersättning hos Alfa-kassan. Våra informatörer svarar som vanligt i telefon mellan klockan 9.00 – 15.00 och i Mina sidor. Den 12 mars kan du komma i kontakt med din handläggare igen.
Nominera styrelseledamöter!
Nomineringsperioden är nu slut och val av styrelseledamöter och förtroendevalda revisorer kommer att ske på föreningsstämman den 11 maj.
Ombud till stämman
Nu är valresultatet klart och våra ombud och suppleanter för de kommande två åren utsedda. Tack för att du har varit med och påverkat!
Motioner till stämman 2021
Den 11 maj 2021 håller vi föreningsstämma. Nu är det dags att skicka in motioner.
Dags att välja ombud till stämman!
Den 11 maj 2021 håller vi föreningsstämma, men redan nu är det dags att välja ombud. Påverka vem som ska representera dig genom att välja ombud! Valperioden börjar den 16 november och slutar den 4 december. Kom ihåg att rösta under denna period!
När du söker ersättning första gången
Vi vet att det är tufft att stå utan jobb och inkomst och vi förstår att du vill ha din ersättning så fort som möjligt.
Jag kan inte logga in på Mina sidor
Felet uppstår om du använder en Iphone eller en Ipad som har version 12 eller tidigare av operativsystemet IOS. 
Passa på att bli medlem i oktober!
Om du blir medlem i oktober uppfyller du medlemsvillkoret den 1 januari 2021. Efter den 1 januari 2021 kan du inte längre tillgodoräkna dig ytterligare tre månader för varje medlemsmånad.
Förstärkningarna av a-kassan förlängs
En del av de tillfälliga regler som regeringen införde i våras förlängs till den 1 januari 2023. Detta gäller den höjda ersättningen och att det är lättare att få a-kassa.
Nominera ombud till stämman!
Den 11 maj 2021 håller vi föreningsstämma, men redan nu är det dags att nominera ombud. Du kan att påverka vem som ska representera dig genom att nominera och välja ombud. Du kanske själv vill vara ombud? Ta chansen!
Dags att studera?
Nu drar skolorna igång igen. Har du ersättning från oss och ska börja plugga i höst? Då är det några saker du behöver tänka på.
Söker du a-kassa och behöver ett Arbetsgivarintyg?
Be din arbetsgivare fylla i Arbetsgivarintyget i e-tjänsten arbetsgivarintyg.nu.
Problem vid signering med Apple-produkter
Om du använder en Apple-produkt som till exempel Iphone, Ipad eller Imac och använder webbläsaren Safari får du upp felmeddelandet Cookie failure när du signerar tidrapporter eller ansökan om medlemskap. 
Ny avgift från och med juli
För att kunna fortsätta hålla en god service och täcka upp för ökade kostnader med anledning av den höjda ersättningen kommer vi att genomföra en avgiftshöjning från och med den 1 juli. Din nya avgift kommer då att bli 135 kronor per månad.
Fler lärare kan få a-kassa
Från och med den 1 juni kan den som har haft ferielön eller uppehållslön få ersättning under sommaren om anställningen har upphört.
Föreningsstämma
Den 26 maj höll vi vår årliga föreningsstämma, denna gång en digital sådan. Vi vill passa på att tacka våra ombud för det stora engagemanget. Ert bidrag är mycket viktigt!
Extra utbetalning
På grund av störningarna i Mina sidor måndagen den 11 maj kommer vi att göra en extra utbetalning den här veckan. 
Höjd ersättning från dag 101
Regeringen har beslutat om ytterligare en förstärkning av den ekonomiska tryggheten genom att tillfälligt höja taket för den inkomstbaserade ersättningen från 760 kronor per dag till 1 000 kronor från dag 101.
Kallelse till stämma
Vi kallar våra valda ombud till en digital föreningsstämma tisdagen den 26 maj klockan 13.00.
Arbetslöshetsersättning för fler
Regeringen har presenterat en rad tillfälliga åtgärder för att fler ska få ersättning.
Aktivitetsrapporter
Arbetsförmedlingen har beslutat att arbetssökande under en period inte behöver aktivitetsrapportera. Beslutet gäller från den 17 mars till den 14 juli.
Information till utresande med intyg U2 med anledning av Coronaviruset
Med anledning av att det nya coronaviruset fått spridning i Europa bör du som ansöker om ett intyg U2 för att söka arbete i ett annat EU/EES-land vara medveten om att Utrikesdepartementet nu avråder från resor till alla länder.
Information om besök
Med hänsyn till nuvarande situation gällande Corona-viruset har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot dig på vårt kontor.
Nominera förtroendevalda revisorer
Vi behöver hålla ett fyllnadsval av en förtroendevald revisor på föreningsstämman i maj.
Arbetar du som lärare?
Nu kan du som är visstidsanställd lärare och saknar lärarexamen bli medlem hos oss!
Jul och nyår
Denna jul och nyår infaller många helgdagar på vardagar. Vi har därför ändrade utbetalningsdatum och öppettider i december och januari.
Motioner till stämman 2020
Den 26 maj 2020 håller vi föreningsstämma i Stockholm. Nu är det dags att skicka in motioner.
Arbetar eller har du arbetat i Storbritannien?
Risken att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal är överhängande. EU-kommissionen har därför uppmanat alla medlemsländer att informera om eventuella konsekvenser.
Möt vår nya medarbetare – chattboten Lexi
Du hittar Lexi här på vår hemsida och när du loggar in på Mina sidor. Du kan ställa allmänna frågor om ersättning och medlemskap till Lexi. Lexi kan inte svara på frågor om specifika ärenden.
Ny avgift från och med september
För att kunna fortsätta hålla en god service och täcka upp för ökade kostnader höjer vi avgiften från och med den 1 september. Den nya avgiften är 118 kronor per månad.
Nu kan du få din ersättning varje vecka
Från och med den 5 september kan du få din ersättning varje vecka, i stället för en gång i månaden.
Föreningsstämma
Den 21 maj höll vi vår årliga föreningsstämma i Stockholm. Vi vill passa på att tacka våra ombud för det stora engagemanget. Ert bidrag är mycket viktigt!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Vill du ha koll på vad som händer inom försäkringen? Eller vill du veta vad som gäller om du är arbetssökande?
Uppräkning av inkomsten
Vi räknar årligen upp dagsförtjänsten för de som har ersättning efter att löneförhandlingarna inom vårt verksamhetsområde har avslutats. I år har vi räknat upp inkomstunderlaget med 3.4 procent från och med den 22 april.
Kallelse till stämma
Vi kallar våra valda ombud till föreningsstämma tisdagen den 21 maj klockan 13.00 i Westmanska palatset, Wallingatan 2 i Stockholm.
Vi flyttar!
Fackförbundet Visions styrelse har fattat beslut om att totalrenovera förbundshuset i Stockholm, där vi idag har våra lokaler. Under ombyggnationen kommer vi att flytta till Bolidenvägen i Johanneshov, Stockholm.
Nominera förtroendevald revisor
På stämman i maj behöver vi hålla fyllnadsval av en förtroendevald ordinarie revisor. Du som är medlem kan nominera personer till uppdraget.
Månadsuppgifter
Från och med januari 2019 gäller nya regler för arbetsgivardeklaration på individnivå. De nya reglerna innebär att arbetsgivare och andra utbetalare ska redovisa skatteavdrag per person, för varje månad.