Underhåll av Mina sidor
Mina sidor har stängt för underhållsarbete mellan klockan 8.00 och 14.00 söndagen den 20 september. Det går tyvärr inte heller att ansöka om medlemskap under den här tiden.

Nyheter

Dags att studera?
Nu drar skolorna igång igen. Har du ersättning från oss och ska börja plugga i höst? Då är det några saker du behöver tänka på.
Söker du a-kassa och behöver ett Arbetsgivarintyg?
Be din arbetsgivare fylla i Arbetsgivarintyget i e-tjänsten arbetsgivarintyg.nu.
Problem vid signering med Apple-produkter
Om du använder en Apple-produkt som till exempel Iphone, Ipad eller Imac och använder webbläsaren Safari får du upp felmeddelandet Cookie failure när du signerar tidrapporter eller ansökan om medlemskap. 
Ny avgift från och med juli
För att kunna fortsätta hålla en god service och täcka upp för ökade kostnader med anledning av den höjda ersättningen kommer vi att genomföra en avgiftshöjning från och med den 1 juli. Din nya avgift kommer då att bli 135 kronor per månad.
Fler lärare kan få a-kassa
Från och med den 1 juni kan den som har haft ferielön eller uppehållslön få ersättning under sommaren om anställningen har upphört.
Föreningsstämma
Den 26 maj höll vi vår årliga föreningsstämma, denna gång en digital sådan. Vi vill passa på att tacka våra ombud för det stora engagemanget. Ert bidrag är mycket viktigt!
Extra utbetalning
På grund av störningarna i Mina sidor måndagen den 11 maj kommer vi att göra en extra utbetalning den här veckan. 
Höjd ersättning från dag 101
Regeringen har beslutat om ytterligare en förstärkning av den ekonomiska tryggheten genom att tillfälligt höja taket för den inkomstbaserade ersättningen från 760 kronor per dag till 1 000 kronor från dag 101.
Kallelse till stämma
Vi kallar våra valda ombud till en digital föreningsstämma tisdagen den 26 maj klockan 13.00.
Arbetslöshetsersättning för fler
Regeringen har presenterat en rad tillfälliga åtgärder för att fler ska få ersättning.
Aktivitetsrapporter
Arbetsförmedlingen har beslutat att arbetssökande under en period inte behöver aktivitetsrapportera. Beslutet gäller från den 17 mars till den 14 juli.
Information till utresande med intyg U2 med anledning av Coronaviruset
Med anledning av att det nya coronaviruset fått spridning i Europa bör du som ansöker om ett intyg U2 för att söka arbete i ett annat EU/EES-land vara medveten om att Utrikesdepartementet nu avråder från resor till alla länder.
Information om besök
Med hänsyn till nuvarande situation gällande Corona-viruset har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot dig på vårt kontor.
Nominera förtroendevalda revisorer
Vi behöver hålla ett fyllnadsval av en förtroendevald revisor på föreningsstämman i maj.
Arbetar du som lärare?
Nu kan du som är visstidsanställd lärare och saknar lärarexamen bli medlem hos oss!
Jul och nyår
Denna jul och nyår infaller många helgdagar på vardagar. Vi har därför ändrade öppettider i december och januari.
Motioner till stämman 2020
Den 26 maj 2020 håller vi föreningsstämma i Stockholm. Nu är det dags att skicka in motioner.
Arbetar eller har du arbetat i Storbritannien?
Risken att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal är överhängande. EU-kommissionen har därför uppmanat alla medlemsländer att informera om eventuella konsekvenser.
Möt vår nya medarbetare – chattboten Lexi
Du hittar Lexi här på vår hemsida och när du loggar in på Mina sidor. Du kan ställa allmänna frågor om ersättning och medlemskap till Lexi. Lexi kan inte svara på frågor om specifika ärenden.
Ny avgift från och med september
För att kunna fortsätta hålla en god service och täcka upp för ökade kostnader höjer vi avgiften från och med den 1 september. Den nya avgiften är 118 kronor per månad.
Nu kan du få din ersättning varje vecka
Från och med den 5 september kan du få din ersättning varje vecka, i stället för en gång i månaden.
Föreningsstämma
Den 21 maj höll vi vår årliga föreningsstämma i Stockholm. Vi vill passa på att tacka våra ombud för det stora engagemanget. Ert bidrag är mycket viktigt!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Vill du ha koll på vad som händer inom försäkringen? Eller vill du veta vad som gäller om du är arbetssökande?
Uppräkning av inkomsten
Vi räknar årligen upp dagsförtjänsten för de som har ersättning efter att löneförhandlingarna inom vårt verksamhetsområde har avslutats. I år har vi räknat upp inkomstunderlaget med 3.4 procent från och med den 22 april.
Kallelse till stämma
Vi kallar våra valda ombud till föreningsstämma tisdagen den 21 maj klockan 13.00 i Westmanska palatset, Wallingatan 2 i Stockholm.
Vi flyttar!
Fackförbundet Visions styrelse har fattat beslut om att totalrenovera förbundshuset i Stockholm, där vi idag har våra lokaler. Under ombyggnationen kommer vi att flytta till Bolidenvägen i Johanneshov, Stockholm.
Nominera förtroendevald revisor
På stämman i maj behöver vi hålla fyllnadsval av en förtroendevald ordinarie revisor. Du som är medlem kan nominera personer till uppdraget.
Månadsuppgifter
Från och med januari 2019 gäller nya regler för arbetsgivardeklaration på individnivå. De nya reglerna innebär att arbetsgivare och andra utbetalare ska redovisa skatteavdrag per person, för varje månad.